Fox Serie  –  Houten Chronograaf Horloge

Fox-Series-Maple-6 wooden watch

Houten band, houten kast en een houten wijzerplaat. Dat zie je als je naar het houten horloge van de Fox-serie kijkt. Wat heeft dit houten horloge nog meer? Een chronometer, datumweergave, mogelijk gemaakt door een Japanse chronograaf uurwerk. De perfecte keuze voor een elegante horloge-liefhebber.

     Royal Series – Houten Horloge

royal houten horloge plantwear

Wat dacht je van een Koninklijke stijl? Maak kennis met de Royal Serie  – dé klassieke en minimalistische editie van Plantwear-horloges. Subtiel en toch elegant. Elk van de vijf versies heeft een duidelijke datumweergave. Wij geloven dat eenvoudige oplossingen superkrachten hebben – daarom hebben we het in een eenvoudige, ronde behuizing geplaatst.

         RAW Serie –  Houten Horloge met Natuursteen

RAW serie houten horloge

We wilden een houten horloge bedenken die als sportief gezien kon worden. De hout- en steenhorloges van de Raw-serie zijn wat we uiteindelijk hebben bereikt! Houten kast en een natuursteen wijzerplaat creëren een originele en toch perfect op elkaar afgestemde combinatie. Als u op zoek bent naar een mooi sportief horloge – de Raw-serie is zeker gemaakt voor u!

                   Flake Serie –  Houten Horloge

Flake-Series-Rose- houten horloge

De natuur maakt de mooiste ontwerpen. Daarom plaatsen we een natuurlijke houten wijzerplaat met zijn schoonheid, versterkt door delicate vlokken – allemaal natuurlijk! Grijs of roze? Roze of grijs? Kies een van de twee versies van de Flake-serie.

                                                               Raw Serie – Mini – Hout & Natuursteen Horloge

Mini-Raw-Silver-Oak houten horloge

                 Heritage Serie –  Houten horloge

Heritage houten horloge
houten horloge

Een eenvoudig, universeel ontwerp, natuurlijk hout en meerdere kleurvariaties – dat is de idee van de houten horloges uit de Heritage-serie. We houden van retro, zowel in vorm als in kleuren. We begrijpen het verleden en verbinden het met moderne trends. Je hebt genoeg om uit te kiezen of je de voorkeur geeft aan klassiek beige of een statement-making sappig oranje, blauw of roze.

≈  houten horloges ≡  horloges met een verhaal ≈

een houten horloges van Plantwear is 100% Europees,  gemaakt van duurzame materialen   met respect voor mens en milieu.

De Plantwear Houten Horloge serie

De horloge-horloges van Plantwear zijn gemaakt van de beste beschikbare massieve houtsoorten en zijn aangevuld met prachtige functies zoals steen, mineraalglas en leer van de beste kwaliteit.

Deze houten horloges zijn verkrijgbaar in een reeks stijlen die zowel traditionele metalen horloges nabootsen als stijlen die de schoonheid van de aarde omarmen door hout te presenteren. Het maakt niet uit of u houten herenhorloges of vrouwelijke houten horloges koopt, u ​​zult een stijl vinden die u jarenlang kunt dragen.

Welke stijl u ook kiest, deze komt gratis in een comfortabele houten kist.

Onze materialen

Plantwear is trots op het inkopen van hout uit FSC-goedgekeurde bossen. Enkele van de houtsoorten in het assortiment van Plantwear-horloges zijn:

– Eik
– Padouk
– Esdoorn
– Walnoot
– Rozenhout
-Wenge

Materialen variëren op basis van het ontwerp van het horloge. Alle materialen die in het assortiment worden gebruikt, zijn afkomstig van ethische bronnen.
Dit omvat ook alle lederen banden. De horlogebandjes zijn afkomstig van een lokale leerlooierij en gemaakt zijn van plantaardig gelooid leer.

Waarom Plantwear?

Plantwear-horloges zijn echt milieuvriendelijk.
Al het hout dat wordt gebruikt om een ​​horloge te maken, is afkomstig van Forest Stewardship Council (FSC) goedgekeurde bossen.
Deze bossen worden beheerd op een manier die wordt erkend als zijnde ecologisch, economisch en sociaal stabiel.

Het gebruikte hout komt dus niet verwoestende kap en te royeren bossen voor economisch gewin.
Plantwear gebruikt alleen hout van uitgehouwen bomen om ruimte te maken voor nieuwe bomen die het ecosysteem verversen.
Plantwear transformeert dit hout  in unieke kunstwerken.

Plantwear is niet alleen bezorgd over milieuvriendelijke inkoop.  Alle bestellingen worden ontworpen en samengesteld in een eigen werkplaats.

 In een regio van Polen waar veel werkloosheid was hebben wij de fabriek wij geopend
Wij zorgen dus dat er werkgelegenheid is in de regio, inmiddels zijn wij nummer 3 qua personeelsgrootte in de regio.

Onze mensen werken met daar met veel plezier en onder prettige omstandigheden.
Wij, Plantwear Nederland / Wood it is gaan dan ook regelmatig naar de fabriek om hierop toe te zien.

De medewerkers zijn er trots op om onderdeel te zijn van de “Plantwear familie”