“Wood it is / Plantwear Nederland” is de leverancier van o.a. Europese handgemaakte houten horloges en houten zonnebrillen en nu ook
agent en leverancier van the British Bag Company

Wat is dan de insteek van Wood it is?

“Wood it is” is begonnen als exclusief importeur voor de BeNeLux van het houten horloge merk Plantwear. Plantwear maakt als nagenoeg enige ook echt al zijn houten horloges in Europa!  En dat is nu juist wat wij willen! Europees geproduceerde, eco vriendelijke, duurzame kwaliteits producten! Naast Plantwear leveren wij ook de horloges van Ovi Watch uit Lithouwen.

Dus groen, mooi, goed en uit Europa!

Als we om ons heen kijken zien we veelal dat de huidige maatschappij een maatschappij is geworden met “wegwerp artikelen”, ofwel: stuk, batterij leeg of beperkte levensduur, dus in de kliko.
Veel producten mogen dan best heel goedkoop zijn, maar zorgen op deze manier wel voor een enorme vuilnisbelt.
Daarnaast zagen wij dat er ontzettend veel producten, evenals 90% van de overige op de markt verkrijgbare houten horloges, uit China vandaan komen.
Op zich niets mis mee, het zegt niets over kwaliteit, wel over de manier van produceren.: vervuilend, vaak slechte arbeidsomstandigheden e.d.

Dus zien wat er is en een alternatief willen bieden, dat is Wood it is.
Een duurzaam, Europees alternatief.

Wij zijn dan ook regelmatig te vinden in de werkplaats waar uw houten horloge gemaakt wordt door de vakmensen bij Plantwear.
naast houten horloges maken zij ook houten zonnebrillen en houten smartphone hoesjes.
De eigen ontwerpers zijn dagelijks bezig met het bedenken en uittesten van nieuwe modellen en producten.

Daarnaast staat een milieu bewust en ecologisch verantwoord productieproces centraal.
Al onze producten worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, vakmanschap en liefde voor het vak gemaakt om u jaren lang het plezier te gunnen van uw houten horloge, houten zonnebril, houten smartphone hoesje of ander product van uit ons assortiment.

En: geen enkel stuk hout is hetzelfde, net als al onze producten, stuk voor stuk UNIEK!

Onze voorwaarden zijn eigenlijk heel simpel: naast mooi en betaalbaar moet het Europees, eco vriendelijk en duurzaam zijn!

Wij planten bomen!

Wij willen moeder natuur veel meer geven dan wij nemen.  Voor elk houten horloge of houten zonnebril dat wij produceren gebruiken wij een klein stukje van een boom.
Om ontbossing tegen te gaan zijn wij aangesloten bij een organisatie die ons verzekert hier bomen voor terug te planten.

Door onze donanties worden er momenteel maandelijks meer dan 70 bomen in het TheNatureConservancy-300x150tropisch regenwoud in Brazilië via The Nature Conservacy foundation (http://nature.org) terug geplant.

De schapenvachten zijn een restproduct, die gelooid worden zonder chemicaliën, alles volgens de strengste eisen.

Wij zijn dan ook een bedrijf dat zich specifiek richt op de milieu & mode bewuste mens.

Door samen te gaan voor duurzaam  helpen wij onze volgende generaties een klein stukje om ook de wereld voor hen leefbaar te houden.

girl-929165